Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Практичне заняття на базі компанії «Меблі Сіті»

  Під час здобуття освіти за ОПП «Фінанси, банківська справа та страхування» практична підготовка є невід’ємною складовою поряд із отриманням теоретичних знань. Тому, студенти паралельно із навчанням в аудиторії відвідують різноманітні екскурсії, виїзні лекції, тренінги для поглиблення своїх теоретичних знань та отримання практичного досвіду.

  Так, в рамках проходження навчальної практики (бізнес-тренінг) з дисципліни «Фінанси підприємств» студенти 31-Ф та 32-Ф групи разом із викладачем циклової комісії економічних дисциплін Марич А.В. відвідали компанію «Меблі Сіті», яка уже понад п’ять років займається роздрібною та оптовою торгівлею меблями на українському ринку.

  Власниця компанії «Меблі Сіті» Онуфрійчук Альона продемонструвала детально, з якими програмами працює вона та її працівники в процесі ведення підприємницької діяльності, а саме: 1С бухгалтерія та BAS (для ведення бухгалтерії), CRM (для комунікації менеджерів з клієнтами магазину), Manychat (для відстеження руху клієнта по їхніх сайтах, соцмережах), Trello (для оформлення замовлень по магазинах), Sintegrum, M.E.doc (для подачі в податкові органи всієї необхідної звітної документації), «Вчасно ЕДО» (для проведення розрахунків з підприємцями), Приват для бізнесу «Клієнт-банк», Чат GPT (платна версія) (для опису своїх товарних одиниць).

  Алгоритм роботи з кожною програмою було продемонстровано на екрані і студенти мали можливість побачити та почути як ведуться та автоматично записуються всі чати та аудіо дзвінки з клієнтами, як відображаються операції по нарахуванню та видачі заробітної плати, розрахунки з постачальниками/ покупцями. Пані Альона розповіла, які є переваги такого фактично повного електронного ведення всієї документації. Також студенти мали змогу задати всі свої питання, які у них виникали у ході зустрічі і винесли для себе дуже багато цікавої, нової та корисної для себе та своєї майбутньої сфери діяльності інформації.