Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

  21 березня 2024 року викладачка циклової комісії правничих дисциплін ВСП «Фаховий коледж ЧНУ імені Юрія Федьковича», кандидат юридичних наук Ірина Володимирівна Звоздецька на запрошення Андрія Васильовича Камбура, викладача дисципліни «Система соціальних служб в Україні», провела гостьову лекцію щодо юридичного аспекту основ соціального захисту населення для студентів II курсу спеціальності «Соціальна робота».

  Ірина Володимирівна представила до уваги здобувачів вищої освіти сайт із безоплатною юридичною допомогою, на якому розміщена узагальнена інформація, що стосується правових основ соціального захисту.

  Під час гостьової лекції лекторка розповіла про новий для студентів сервіс, про його зручну структуру та будову. Поянила, що, натиснувши на ту чи іншу вкладку, можна ознайомитися з нормативною базою, яка визначає специфіку правового регулювання того чи іншого питання у сфері соціального захисту та особливості правового статусу конкретної категорії осіб. На даному сервері розміщена інформація щодо того, куди необхідно звертатися для отримання відповідного статусу, які документи необхідно подати для отримання відповідної консультації, допомоги, пільги, посвідчення, встановлення чи підтвердження статусу тощо. Тут же можна отримати інформацію про той період часу, протягом якого те чи інше питання має бути вирішено компетентними органами державної влади, а також про те, на якій основі (платній чи безоплатній) надається відповідна послуга.

  Ірина Володимирівна підкреслила, що вміле використання даного сервера дозволяє також користуватися згрупованими нормативними актами, розподіленими за конкретними сферами соціального захисту. Важливим є той факт, що всі основні нормативно-правові акти, що регулюють відповідне питання у сфері соціального захисту, зібрані разом і містять клікабельні посилання на офіційний сайт Верховної Ради України.

  На офіційному сайті Верховної Ради України текст нормативних актів завжди представлений у актуальному вигляді з урахуванням усіх внесених до нього змін та доповнень. У випадку, якщо певний нормативний акт втрачає юридичну силу, ця інформація також відображається на веб-сайті Верховної Ради України, що має значення для практичного використання.

  Таким чином, резюмувала Звоздецька І.В., рекомендується використовувати запропонований до ознайомлення сервер у щоденній практичній діяльності соціального працівника, оскільки це дозволяє легко знаходити потрібну інформацію, зібрану в одному місці.