Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

Шевченко - мовами світу

  Щороку з квітом весни оживає з новою силою поетичне слово нашого пророка – Тараса Шевченка. Тарас Шевченко став духовним батьком, творцем і рятівником української мови, звеличивши Україну та її народ. Сила його поезій пророча, бо завжди стосується того часу, в якому цю поезію сприймаємо, сьогодні вона ніби тільки для нас і написана. 

  Доторкнутися нетлінних Шевченківських творів, заглибитись у красиві і правдиві рядки поезій Кобзаря мали змогу студенти та викладачі  ВСП "Фаховий коледж ЧНУ" на літературно-мистецькому заході "Шевченко - мовами світу".

  Організатори заходу - викладачі іноземних мов Добровольська Наталія Дмитрівна, Котелевська Раїса Аурелівна, Любчинська Катерина Артемівна та  викладач філологічних дисциплін Марко Ірина Вікторівна передали у своїх виступах основний меседж заходу - єдність людей, континентів і поколінь, яких об'єднало Шевченкове слово.  Захід зблизив і заприязнив між собою понад 30  учасників -  талановитих  студентів фахового коледжу. 

  Студенти натхненно  декламували поезії Шевченка англійською (Роман Зозуля,11-КН), французькою (Яна Швець, 22-Ю), німецькою (Дмитро Юрчак, 21-О) та українською (Андрій Куконін, 11-КІ) мовами. Присутні дізналися багато цікавинок з життя і творчості Тараса завдяки вікторині та історичним екскурсам ведучих Микити Кийова, Аделіни Івасюк (21-Ю), Валерії Ротар (21-О), які впевнено вели захід англійською та українською мовами.

  Глядачі з цікавістю спостерігали становлення митця за сценками-реконструкціями з життя Шевченка - трепетної зустрічі з матір'ю та знакової зустрічі з Сошенком, -  у виконанні студентів групи 11-КІ Олекси Гринівського, Софії Букурос та Володимира Злотника.

  Справжньою окрасою заходу і  музичним відкриттям  стали виступи студентів 1 курсу:

  Не залишила присутніх  байдужою  пісня «Біля Тополі» у виконанні студентів групи 12-КН Требка Юрія та Осипчука Яна  під акомпонемент електронної гітари та  клавішних.

  Завершальним життєстверджуючим акордом пролунала "Молитва за Україну" у виконанні солістки  Яни Караван (32-Ф) та співочої групи студентів фахового коледжу.

  Сьогодні ми об'єднані єдиним бажанням і молитвою зберегти нашу землю, нашу мову і найцінніше - життя наших людей, українців. Поки ми єдині - ми непереможні!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ВІДЕО