Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   21 лютого, в день коли весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови, пройшла обласна олімпіада з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області. Олімпіада проходила на базі Чернівецького фахового коледжу технологій та дизайну.

   Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

   Видатний український письменник Олесь Гончар стверджував: «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її». Учасники Обласної олімпіади з української мови серед студентів закладів фахової передвищої освіти Чернівецької області підтвердили ціннісне ставлення до мови свого народу, продемонструвавши гідний рівень мовної культури й грамотності.

   Відповідно до протоколу журі олімпіади переможцем (І місце) олімпіади визнано - Максима Миколайовича Руснака, студента спеціальності "Прикладна математика" ВСП «Фаховий коледж ЧНУ»  (викладач – Тетяна Анатоліївна Завійська).

   Вітаємо Максима та його викладачку Тетяну Анатоліївну і бажаємо нових здобутків на шляху вдосконалення власного мовлення, бо, як сказав Вольтер, чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя.