Контакти

58002, м. Чернівці
вул. Банкова, 1
Навчальний корпус №20.
Тел/факс: (0372) 55-38-26
E-Mail: college@chnu.edu.ua

Погода

   30 січня 2024 року викладачами циклової комісії іноземних мов, Раїсою Котелевською та Михайлом Вереньком, був організований виховний захід «Святкування новорічних свят у різних країнах світу», в якому брали участь усі бажаючі студенти 1-3 курсів ВСП “Фаховий коледж ЧНУ”.

   Ведучими заходу були Яна Швець (гр.22 -Ю),  Анастасія Ковач (гр.21-О), Катерина Бесараба та Денис Заворітний (гр.11-Ф). Вони представляли учасників, які презентували свої проєкти англійською та французькою мовами. Переглядаючи презентації та відео про святкування у різних країнах світу та слухаючи новорічні й різдвяні пісні, всі присутні на заході мали можливість поринути у казковий світ новорічних свят і порівняти, як відбувається це святкування у різних народів, якими є їхні традиції та звичаї, у чому вони схожі і чим відрізняються.

  Розпочала захід Катерина Бесараба, яка розповіла про традиції святкування Різдва та Нового року у Великобританії. Після її чудової презентації  студенти 13-Ю групи зворушливо виконали новорічну пісню Jingle Bells, яка підняла настрій усім запрошеним гостям свята.

  Далі Яна Швець ознайомила присутніх з найважливішими традиціями святкування у Канаді. Потім естафету перейняли студенти 1-го курсу (гр.11-О, 11-Ф та 12-Ю) та 2-го курсу (гр.21-О, 22-Ф та 22-Ю), заспівавши пісню «Petit Papa Noël» французькою мовою.

   Студентка 13-Ю групи, Анастасія Тесліцька, поділилася з присутніми презентацією про святкування новорічних свят в Австралії.

   Ольга Мітран, студентка 22-Ю групи, розповіла про новорічні традиції в Бельгії. І знову залунала пісня французькою мовою “Un joyeux Noël" у неповторному виконанні студентів 1-го курсу (гр.11-О, 11-Ф та 12-Ю) та 2-го курсу (гр.21-О, 22-Ф та  22-Ю).

   Після драйвової пісні також виступили Анастасія Пентелейчук, яка поділилася з гостями свята проєктом про новорічно-різдвяний цикл у США та студенти 11-П групи зі святковою піснею англійською мовою Last Christmas у чудовому виконанні.

   Далі студентка 22-Ф групи, Тетяна Фурдіяк, розповіла про новорічні традиції та святкування Різдва в Румунії, після чого разом з Марією Москалюк (гр. 11-О) милозвучно заспівали різдвяну колядку румунською мовою.

   Наступна презентація була про Нову Зеландію, представлена вона була студенткою 13-Ю групи Анастасією Николяк. Також усі учасники виховного заходу та запрошені гості свята мали змогу почути розповідь Анастасії Ковач (гр.21-О), яка ознайомила їх із традиціями святкування різдвяних свят у Франції. Презентація, підготовлена милозвучною французькою мовою, була неперевершеною. Після цього залунала новорічна пісня французькою мовою «Vive le vent».

   Наостанок заслухали патріотичний виступ Олександра Семеновича, студента 12-Ю групи, який розповів про наші українські традиції святкування Різдва та Нового року, що надають цим святам свою унікальну атмосферу. У його презентації були представлені вертепи, колядки, Маланка, 12 страв, які українці готують на Святвечір, а також побажання на Новий рік, серед яких найдовгоочікуванішими для кожного з нас лунали побажання Миру та Перемоги!

   Завершився виховний захід піснею "Тихая ніч" французькою та українською мовами у чудовому виконанні студентки 32-Ф групи Яни Караван.